ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

28 de març de 2009

Premis de redacció en valencià

Inclosos en els actes de la II Setmana pel Valencià a Petrer, anit es lliuraren els premis del XIIé concurs de redacció juvenil, el tema del qual enguany era Internet a la meua vida. El Centre Cultural estava de gom a gom, com podeu observar en la foto de més amunt. Jordi Jiménez, el tècnic lingüístic de l'ajuntament, presentà l'acte.


Ací teniu els finalistes del nivell d'ESO, expectants i nerviosos tot esperant que Jordi diga qui és el guanyador de l'i-phone.


A l'esquerra Belén Cantó, membre del jurat i professora de valencià, Mari Carmen Chico, regidora d'Educació i l'alcalde de Petrer, Pasqual Diaz, miren atentament la guanyadora de l'ESO.


Ací els quatre finalistes de segon de batxillerat. Entre els quatre Lola Moreno, del batxillerat artístic del nostre institut, la segona començant per la dreta.


l el parlament final de l'alcalde consistí en animar-nos perquè usem el valencià en tots els àmbits, formals i informals, en totes les esferes de la vida del poble: escola, casa, carrer, actes públics, conferències, festes, inauguracions... Això, com sabeu, és el que contribueix a prestigiar una llengua.

Que la llengua és ben viva i que l'escola hi contribueix fortament ho demostren les quatre-centes redaccions que s'hi presentaren a concurs. Esperem que aquesta bona iniciativa de la Setmana pel Valencià continue amb més inversions importants i més iniciatives municipals en polítiques lingüístiques que afavorisquen la dignificació de la nostra llengua. Perquè això, al capdavall, també és qualitat de vida per als petrerins i petrerines i per a tots els valencians!

Per acabar, la monologuista monovera Marian Díez, ens va fer riure amb els "conflictes" entre pares i fills que tots hem viscut en carn pròpia.

I mireu el somriure de Lola Moreno, que va rebre un lot de llibres com a premi de finalista, interessants produccions locals de poesia i rondallística i el magnífic Almansa 1707, un episodi de la nostra història com a poble que als petrerins us toca ben de prop, de l'antropòleg, sociòleg, historiador i professor universitari Joan Francesc Mira.

I jo n'estic ben contenta de la nominació de Lola i de tota la feinada que heu fet els alumnes de segon de batxillerat artístic, humanístic i social de l'IES Poeta Paco Mollà de Petrer. Alguns heu fet redaccions dignes de ser premiades i publicades.

Podreu llegir la redacció de Lola ACÍ.

Per veure un testimoni del lot de llibres punxeu ACÍ.

Quins alumnes que tinc, eh?

I ara una cançoneta que dedique a la finalista, a Lola, d'un grup que també m'agrada molt Glissando.Em sona a dia de primavera. I a vosaltres?


FINALISTES DE L'IES POETA PACO MOLLÀ DEL XII CONCURS DE REDACCIÓ JUVENIL EN VALENCIÀ 2009, II SETMANA PEL VALENCIÀ, AJUNTAMENT DE PETRER

Categoria A (1r i 2n d’ESO)

1r ESO
Carlos Payá Navarrete (1r ESO E)
Ma Cruz Pinar Reig (1r ESO B)
Raquel Moll Díaz (1r ESO B)

2n ESO
María Guijarro Bernabé (2n ESO A)
Pablo Castillo Reig (2n ESO A)
Ma Carmen Palazón Villena (2n ESO A)
Celia Brotons Payà (2n ESO A)

Categoria B (3r i 4t d’ESO)

Irene Poveda Valiente (4t ESO A)
Lucas Ruíz Conca (4t ESO B)
Ma Rocío Morales Gil (4t ESO B)

Categoria C (Batxillerats i Cicles Formatius)

1r Bat.
Ana Ripoll López (1r bat. B Humanitats)
Ester Díaz Cerdá (1r bat. B Humanitats)
Nerea Sáez Marín (1r bat. B Humanitats)
Sandra Martínez Lacueva (1r bat. B Humanitats)
Alicia Santos Sánchez (1r bat. C Ciències)

2n Bat.
Ma Dolores Moreno Madrona (2n bat. Arts)
Ma José Calero Roelas (2n bat.C Ciències)

GUANYADORES EX-AEQUO

PREMI: UN I-POD I UN LOT DE LLIBRES

Lorena Santos Maestre i Sandra Flor Duro (2n bat. Ciències)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats als guanyadors i a tots els qui heu participat en la II Setmana pel Valencià a Petrer. 400 redaccions són moltes i això vol dir que, entre el professorat també teniu bons animadors. Si m'ho permeteu, em copiaré la idea per a la Setmana del Llibre i als premis literaris (narrativa i poesia) afegirem la redacció.
Paco López

Anònim ha dit...

Hola Oreto, soc Arantxa
Volia dir que enhorabona per a la meua companya!

M'alegre molt de que haja sigut una finalista del nostre institut i sobretot de l'artístic!
La veritat es que vaig llegir la seua redacció i era totalment innovadora.

Adeu!

ORETO ha dit...

Gràcies Paco pel teu comentari, com sempre tan amable. Fas bé de copiar-te la idea; d'un tema d'interés l'alumnat en sol fer bones reflexions.
Per ser sincera, a banda de la motivació a l'alumnat vaig fer servir una mica d'obligatorietat (i bones dosis de ser una miiiiica pallissa).

Arantxa! Sempre tan generosa amb tothom. Sàpies que la teua també era molt bona, ja t'ho vaig dir.

Una abraçada.

Anònim ha dit...

Hola¡
Em va fer molta il.lusió ser finalista del concurs,que per a mi ja es prou... i rebre el lot de llibres,es clar...
Volia donar les grácies a la nostra mestra,que cada dia es preocupa per fer-nos millorar mitjançant l'esforç i la constáncia (no et poses grogeta que et veig... jajajja!)
I res mes, qualsevol redacció haguera pogut estar entre les finalistes...
La veritat que m'ompli d'orgull aquest premi.
Un salut especial per a Arantxa (que bona xica,eh?)!!!

Oreto Doménech ha dit...

Gràcies! No em pose grogueta, hehehe. Una abraçada.