ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

27 d’abril del 2009

Trobada d'Escoles en valencià


PUNXEU DAMUNT PER VEURE MÉS FOTOS

Al mes d'abril, la primavera arriba i arriben també les Trobades, la festa per la llengua, l'alegria de trobar-nos, pares, mares, alumnat i professorat. Les Trobades volen celebrar que poder aprendre és un goig i que som afortunats per tindre una cultura i una llengua pròpies, perquè això ens fa més capaços, des de la nostra sana autoestima, des del nostre amor propi, d'entendre i aprendre dels altres pobles.

Més encara ara, en un món globalitzat en el qual moltes persones es troben desarrelades, obligades a fugir de la seua terra, assetjades per moltes dificultats a l'hora de guanyar-se la vida, hem de ser conscients de la gran sort que tenim en poder celebrar que tenim una escola que ens ensenya a respectar-nos com a persones i a valorar la nostra cultura.

Com cada any, aquest esdeveniment comarcal se celebra a un dels pobles de les Valls del Vinalopó. Enguany li ha tocat el torna a Petrer i el nostre institut, el Poeta Paco Mollà ha volgut participar. L'AMPA va muntar una taula on informaven de l'oferta acadèmica de l'institut i on oferien La finestra, la revista escolar que tan generosament es preocupen de preparar. A més, la comunitat educativa del Paco Mollà (pares, mares, alumnat i professorat), vam preparar un taller de manualitats.

Com que enguany el lema de la Trobada era "Fes art, parla valencià" i el mes d'abril, dedicat a la lectura, es també el de les Trobades lectores, vam voler unir disseny i paper en una activitat qu e va consistir a fer fermalls de paper amb llana de colors. Podeu veure'n alguna mostra en les fotografies de més amunt. De fermalls, en férem molts... més de cent! Pregunteu, sinó, a Lola i Gaëlle de segon de batxillerat, que feren uns dissenys ben bonics i gaudiren d'un dia de descans dels estudis, que s'ho tenen ben merescut. Espere que els agradara molt l'experiència, que era nova per a elles.

L'oratge, malgrat tots els pronòstics, va aguantar bé i ens va permetre compartir un dia ben agradable i divertit.






8 comentaris:

Departament Llengües ha dit...

ENHORABONA, Oreto, sembla que ho passareu de categoria i que la participació va ser massiva. Quin goig!!!

Oreto Doménech ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola Oreto!

M'alegre de que hagen sigut tant interesant aquestes trobades. Ja m'han contat les meues companyes com va ser, i una pena que no fora, perquè he vist les fotografies i ja vaig anar una vegada i em va agradar molt (per les manualitats i totes aquestes cosas jeje).

Doncs jo volia proposar-te, que pujares al blog informacio actual sobre el Grau Mitjà del 2009. Es que estic confusa, perquè Dolors a la xarrada va dir que ara era tipus test. D'aquesta manera, em seria de molta utilitat, tindre exercicis per practicar, i una orientacio perquè estic totalment descentrada.

Atentament: Arantxa

ORETO ha dit...

Gràcies, Departament de llengües. Estic molt contenta perquè tots, pares, mares, professorat de valencià i el cap d'estudis del centre s'han implicat d'una manera o d'un altra. Gràcies!

Arantxa, clar dona! A l'altra vens i veuràs com t'ho passes bé.

Pel que fa al Mitja de la JQCV ací et passe un enllaç que he tret del blog CLASSES DE VALENCIÀ (el tens enllaçat a la dreta i te'l recomane: té molt de material per a estudiar els exàmens oficials de valencià). L'adreça és: http://www.4shared.com/file/92083398/26b0e17a/mitja.html
i allà et pots descarregar el model d'examen nou.

Una abraçada a les dos.

Anònim ha dit...

Enhorabona, Oreto.
A jutjar per les fotografies tinguereu molt bon dia i molt bona animació. Just el que es mereixen les Trobades i les persones que cada any feu l'esforç perquè siguen una gran festa. Jo enguany note que em falta alguna coseta; el meu fill ja s'ha fet gran i a l'institut enguany no hem preparat cap taller. Les viuré només de públic, el dia 16 de maig a Alcàsser o Almussafes, encara no ho he decidit. El ben cert és que amb tantes activitats, ja no em quedaven forces per a més coses.
De tot cor, felicitats a tots els qui participàreu i ho passàreu tan bé com les fotos ens diuen.
Paco López

ORETO ha dit...

És veritat Paco. De vegades s'acumula tot i no donem l'abast.

Gràcies per les teus felicitacions a tots els qui es van implicar.

Anònim ha dit...

Hola Oreto!Soc Lola.
La veritat es que vam pasar-ho molt bé. Aixó de les manualitats ens va agradar molt.
Va ser un triomf total la caseta del nostre institut!. Estava repleta de xiquets i xiquetes!
Pareixíem dues nenas xicotetas amb les nostres tissores i el paper de regal...jajaja, peró, i lo bé que el vam passar??!!
Hi havia molt d'ambient i es veía que la gent estava concienciada del que comportava aquest acte de reivindicació de la llengua valenciana. Va ser un acte d'identitat i de festa que va reunir a molta gent disposta a pasar-ho bé i a gaudir de la trobada.
Ha sigut una molt bona experiencia.

Ah!!Que paseu bon dia del treball!
Una abraçada.

ORETO ha dit...

I jo estic molt contenta que vinguéreu i ho passàreu bé. Una abraçada.