ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

10 de maig del 2011

Creativitat compartida

ASPENCAT comparteix lliurement el seu últim treball. El podeu descarregar ací. Mentrestant, aneu fent boca amb aquesta suggerència de Daniel Sánchez...


FUTUR NUVOLAT
La cançó FUTUR NUVOLAT comença amb unes paraules d'Eduardo Galeano, un text de l'autor uruguaià que, casualitats de la vida, m'acompanya des de fa almenys 15 anys. 


És un d'aquests textos que et diuen coses tan importants que es queden amb tu i els segueixes recordant de tant en tant perquè ja formen part de la teua història personal... És important no perdre de vista a "los nadies" i Aspencat els dóna el lloc que mereixen.

Los Nadies


Sueñan las pulgas con comprarse un perro y sueñan los nadies con salir de pobres, que algún mágico día llueva de pronto la buena suerte, que llueva a cántaros la buena suerte; pero la buena suerte no llueve ayer, ni hoy, ni mañana, ni nunca, ni en lloviznita cae del cielo la buena suerte, por mucho que los nadies la llamen y aunque les pique la mano izquierda, o se levanten con el pie derecho, o empiecen el año cambiando de escoba.
Los nadies: los hijos de nadie, los dueños de nada.
Los nadies: los ningunos, los ninguneados, corriendo la liebre, muriendo la vida, jodidos, rejodidos:
Que no son, aunque sean. Que no hablan idiomas, sino dialectos. Que no profesan religiones, sino supersticiones. Que no hacen arte, sino artesanía. Que no practican cultura, sino folklore. Que no son seres humanos, sino recursos humanos. Que no tienen cara, sino brazos. Que no tienen nombre, sino número. Que no figuran en la historia universal, sino en la crónica roja de la prensa local. Los nadies, que cuestan menos que la bala que los mata.