ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

17 de març del 2009

Abans de l'examen


Ací teniu un falleret i una fallereta envasats al buit, esperant que arribe el dia de la "cremà". Permeteu-me l'entremaliadura :-)

Bé, abans del pont que tenim pel compte de Sant Josep, el més important és un fer un bon repàs al guió de comentari. Per això us deixe ací baix la part que faltava per completar el que us vaig deixar en l'entrada de l'examen de la primera avaluació.

També us deixe unes reflexions del professor Josep Maria Terricabras sobre el comentari de text en filosofia, perquè, ben mirades, a nosaltres també ens aprofiten per a la nostra assignatura.


Demà dedicarem la classe a solució de dubtes. Mentrestant, aprofiteu els dies previs per fer un bon repàs i, també, per descansar una miqueta, que hi ha temps per a tot. Fins i tot per anar a alguna "mascletà".



Guió de comentari, la part que faltava

consellsperfercomentari-1





Fonts: http://www.mariainmaculada.es/valencia/BTX2/cohesio_textual.htm, bletet.googlepages.com/esquemaampliat.doc
badalonesweb.googlepages.com/consellsperfercomentari.doc

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pobrets, hauríeu de deixar-los la porta oberta perquè anaren a buscar la mantellina i el pom de flors; hui ja és l'ofrena i els carrers estan tallats per al trànsit.
És tot un goig: tornes del treball i no pots anar-hi amb el cotxe perquè no et deixen circular; intentees anar a peu i has de fer una gran volta perquè t'han plantat la falla per allà on passaves i no s'hi pot travessar; intentes tirar les escombraries i has d'anar un parell de cantonades més enllà perquè han retirat els contenidors que tenies a la vora de casa; volies bunyols, pagues un renyó i la carabassa de què diuen estar fets ni la veus ni la notes al paladar...
Però tot és preciós, hi ha moltiiiiiiíssima gent (els trens van a rebentar de gent com a sardines en llaunes. Sort que demà ja no he d'anar a treballar!).
Tot és una gran festa, hi ha moltiiiíssima festa i tot és llum, amor, colorit i soroll.
Sí, sí, molt de soroll: que si tranques, que si tronadors, que si masclets; unes bandes de música per ací, un grup de tambors i trompetes per allà, desfilades de moros i cristians, lluites i crítiques perquè ningú no està content amb el premi que li han donat... brutícia als carrers i, segons per on vas, olors a pixums a clavells i a roses fines.
Visca la festa i les falles!
Vinga, vaaaaaa deixeu-los eixir que, al buit, no envelliran mai.

Perdoneu el desfici. Sort que m'agraden les falles!
Salutacions cordials
Paco López

Oreto Doménech ha dit...

Hahahahaa Paco, et note enfadat!! Home, si només era una brometa. És que veig aquestes fallerets i fallerets en l'ofrena, tan perfectes, tan posats, que em fa l'efecte que els acaben de traure de la caixeta...
Per sort, jo no visc la part fosca de la festa que ens comentes. Ací a Petrer i també a Beneixama el que toca són els moros i cristians i al meu poble, l'Alcúdia, sorprenentment no hi ha Falles!
I és que tota molla té el seu os.

Que ho passes tan bé com pugues! Una abraçada.

Oreto Doménech ha dit...

Alumnes, passeu pel blog VALENCIÀ:2n DE BATXILLERAT (enllaçat a la dreta, a "Altres amics de segon de batxillerat" que té uns apunts sobre LA COHESIÓ TEXTUAL que us poden aprofitar!!!

Bon pont!