Benvolguts i benvolgudes, ara que ja estem en plena primavera i ja s'olora l'estiu comencen a aparéixer els nervis per haver-vos d'enfrontar a les P.A.U., però també la IL·LUSIÓ pel futur, pel vostre canvi de nivell d'ensenyament, per les vostres aspiracions i fites. que espereu complir... Alguns triareu cicles, altres la universitat però tots i totes ho teniu ben a prop, pràcticament ho toqueu amb les puntes dels dits. De segur que tot el que us proposeu, amb esforç, ànim, honestedat i constància ho aconseguireu.
Però, a dia de hui, qui està millor format té més oportunitats, sense cap dubte.
Per això el valencià també és important a la universitat.
Hui hem rebut la visita de Dolors Magaña, voluntària lingüística de la Universitat de València. Ella estudia primer curs de filologia catalana i està molt contenta per haver triat els estudis que més li agradaven.
Però, a dia de hui, qui està millor format té més oportunitats, sense cap dubte.
Per això el valencià també és important a la universitat.
Hui hem rebut la visita de Dolors Magaña, voluntària lingüística de la Universitat de València. Ella estudia primer curs de filologia catalana i està molt contenta per haver triat els estudis que més li agradaven.
Dolors ha explicat tots els avantatges d'estudiar la carrera en valencià... i no són pocs! A banda d'això, els ha donat informació valuosa sobre els serveis gratuïts d'aprenentatge de la llengua que ofereix el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, com els Centres d'Autoaprenentatge de Llengua i els tàndems lingüístics.
També els ha parlat de com és estudiar a la universitat, de com t'has de fer responsable del teu temps i de tota l'oferta cultural gratuïta que la vida universitària posa al teua abast.
Dolors ens ha explicat algunes anècdotes i també ens ha contat la seua experiència lingüística. Ella, nascuda a Villena i castellanoparlant de llengua materna, ens ha explicat com va començar a estimar el valencià a l'institut i com s'ha decidit per filologia catalana, ja que el que més li agrada és escriure i ensenyar. Dolors parla un valencià fantàstic des de fa any i mig!
Pense que la xarrada ha estat profitosa i també que és interessant tot el que ens ha explicat Dolors, però sobretot m'ha agradat molt veure l'entusiasme i les ganes d'aprendre que ens ha demostrat. La voluntat i la disposició, com ella ha dit, són molt importants per aprendre i millorar. Com diu la dita: fa més voler que poder!
Ací teniu dues adreces que Dolors m'ha passat sobre el valencià a la universitat. Per a preguntar dubtes sobre l'ús de la llengua podeu escriure a slp@valencia.edu i per a dubtes sobre la Universitat en general envieu un correu a dise@valencia.edu
Aprofite hui per a felicitar-vos en el dia del llibre i a tots els Jordis també.
Una rosa i un llibre és un bon regal.
9 comentaris:
Holaaa!
Si que ens ha convençut, si.
O al menys a mi, perque ja em plantejava triar la carrera en valencià(si tot va bé, es clar...)
Es molt bona ocasió per poguer parlar,escriure,relacionar-se i aprendre en una llengua que no es la materna, per així desenvolupar-se millor a la societat,al treball i en general a la vida,a mes del repte personal,jeejje.
PD:M'ha agradat molt el dibuix del dia de sant Jordi.
Lola
Això li agradarà molt saber-ho a Dolors. I a mi també m'agrada, eh? :-)
Poder, clar que podràs. Tot és proposar-t'ho i tirar endavant!
Una abraçada.
Que bé tindre una informació tan de primera mà! I a més una jove entusiasta i que coneix l'esforç que comporta un canvi de llengua i el valor que té en la nostra societat i en el món laboral dominar el valencià. Animeu-vos; és una opció en la qual els grups també són més reduïts i podreu aprofitar millor les classes.
Com bé us diu Loreto, no tingueu por que amb ànim, treball i constància ho aconseguireu.
Endavant que el futur és vostre!
Oreto, m'ha agradat molt això de "amb honestedat" perquè és cert, cada vegada se'ns oblida més ser honestos, fins i tot amb nosaltres mateixos, i si, per un cas, ve el bac costa més alçar-se.
P.L.
Gràcies P. L. per animar els meus alumnes.
Però, és que és veritat, no? Amb esforç i sense enganys podem aconseguir allò que ens proposem. Ara bé, tardarem més... o menys!
Salutacions cordials.
Hola Oreto!
Aquesta xarrada em va agradar molt. La informació que va donar Dolors va servir per a comprendre més la situació del valencià al món laboral que es sitúa per tota la Comunitat Valenciana i Catalunya (les seus avantatges). I encara que jo no vaja a estudiar a l'Universitat ara, em va motivar per si el dia de demà em decideix tras cursar el módul superior a entrar-hi.
Atentament: Arantxa.
Totalment d'acord Arantxa! I no te n'oblides de les Illes Balears i d'Andorra, el "petit país dels Pirineus", on també es parla valencià-català.
Potser de moment no vols estudiar a la universitat però conéixer més llengües sempre ens dóna més oportunitats i l'accés a una oferta cultura més gran.
Una abraçada artista.
Hola a tots!
Veig que la gent s'ha interessat molt per allò que vaig esmentar a la xarrada. Estic molt orgullosa, de veritat, de què sigueu conscients de la gran realitat que us vaig exposar i de l'interés que vau mostrar a l'hora de voler assabentar-se de cada detall que consideràveu important.
Pense que adquirir aquesta mena d'informació per voluntat del vostre professorat del departament de valencià és tot un privilegi, ja que gràcies a això se us faciliten unes dades que pel contrari ignoraríeu i, consegüentment, es generarien conflictes; sorgiria el penediment de cadascú per no haver estat partícips de la importància, en aquest cas, de l'aprenentatge del valencià en l'àmbit educatiu.
Vos anime de nou a fer del valencià, a més d'una llengua coneguda per haver-la sentit, una llengua benvolguda per poder-la gaudir. Això és un plaer que ens podem permetre: poder ser bilingüe? Ja voldrien molts!
Estic encantada d'haver llegit aquest tipus de comentaris. Em passaré molt sovint per ací.
ÀNIM A TOTS!
Dolors
Gràcies Dolors! Seràs molt benvinguda sempre que vulgues visitar-nos.
Salutacions.
Publica un comentari a l'entrada