ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

8 de gener del 2010

"Aigua de gener omple bótes i graner"

Ahir va ploure tot el dia, però avui a les nou del matí érem testimonis d'aquesta preciosa vista des de la finestra de la nostra cuina.

Si la dita que encapçala aquest apunt diu veritat, enguany serà un any abundós. I tindrem una primavera amb "la preponderància del verd" que deia Martí i Pol.

A les 10 ens hem abillat per anar a l'institut. Jo sóc la que veieu darrere del cotxe sota tres capes de roba i amb dues gorres, bufanda i guants, un parell de calcetins en cada peu i les botes d'aigua!! La neu sobre el cotxe no era tova, perquè feia tant de fred que es gelava i s'enduria ràpidament. Unes quantes rascades i tres poalades d'aigua tèbia després, és a dir, uns 20 minuts després, hem pogut moure.

Seguia nevant sense parar, unes volvetes petitíssimes, que amb el vent que bufava formaven una teranyina freda i humida que se t'enganxava a la cara i a les mans.

El termòmetre del cotxe registrava una davallada rapidíssima de la temperatura. En el trajecte des de casa nostra a l'eixida del poble (2km) la temperatura ha davallat de 0 a -3 graus!

Mireu quin celatge de neu! Darrere d'aquestes muntanyetes n'hi ha unes altres més grans, però no s'hi veuen. Els arbres semblen esquelets en un cementiri blanc i desolat.

En arribar a la rotonda on agafem la carretera secundària que ens du a Villena per poder incorporar-nos l'autovia, el cotxe ens ha patinat bastant. Hem reduït la velocitat: de 40km/h hem passat a 20km/h. Com que la temperatura era tan baixa la neu que queia es convertia en gel en tocar el terra. En un tram de sis quilòmetres, els que hi ha des de Beneixama fins a la Canyada, hem vist dos camions i un cotxe volcats (com el de la foto) i un cotxe blau que estava completament dins d'un camp!

Encara ens quedaven 7km més d'aquesta carretera i hem decidit que era massa perillós seguir.


En tornar a casa nostra la nevada continuava. No ha parat de nevar fins a la una.

Els paraigüets del pati de ca nostra semblen estrelles ensucrades.

I la resta de plantetes sembla que estiguen fent-se la "toilette", ben embravosades de bromera, a punt per a la dutxa!! Segur que volen posar-se ben guapes per a esperar la primavera...

Si voleu veure més fotos del fred, el gel i la neu d'aquest matí punxeu ACÍ.

Espere que passeu un bon cap de setmana,
al caliu d'una bona llar o a sota d'una suau manteta.

4 comentaris:

Francesc J. López ha dit...

Quan literària és la teua narració, Oreto. Veure el paisatge canviat sempre fa goig malgrat que siga un perill per a la salut i per a la conducció. Si allò que la dita diu sobre l'any que neva és cert, que vinguen molts béns al darrere de les nevades (per a l'agricultura i per a la resta d'activitatts econòmiques i culturals que falta ens fa).
Si ja és bonica la narració, les fotografies acaben d'adobar el pastís. Un goig!
Feu bondat i mireu de no gelar-vos, roders.
Una salutació cordial.

ORETO ha dit...

Francesc gràcies. Sempre tan generós!

Una abraçada

Carlos Bernabé ha dit...

Joe quina sort Oreto, ací tenim el fred y la pluja però ni una mica de neu i si n’hi ha es molt poqueta :)

No tenim cap part bona de pasar tant de fred jajaja disfruta de les vistes i la neu

ORETO ha dit...

Carlos, deu ser de les POQUES coses boniques de l'hivern, perquè el fred és ple de desavantatges (tall d'electricitat, goteres, poques hores de llum...). Res, que jo sóc de l'estiu!!