ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

17 de gener del 2010

Alguns recursos útils

Hola a tothom!

Ací us deixe una sèrie de recursos que trobe que us poden ser útils per tal de preparar aspectes lingüístics de la P.A.U. com, per exemple, el repàs de les normes gramaticals, la pronúncia, aspectes ortogràfics... Baix de cada fotografia teniu una breu explicació al voltant del recurs, extreta de la pàgina web on es troba.

PODEU DESCARREGAR-VOS-ELS AL VOSTRE ORDINADOR
SI PUNXEU DAMUNT LES FOTOS.

"Atés el caràcter de guia que té aquesta obra, ens hem centrat en les principals qüestions complexes o problemàtiques per a l’usuari valencià. Hem partit de la descripció del valencià i dels aspectes més rellevants que tenen a veure amb el seu ús formal, però sempre en el context general de la llengua catalana i sense bandejar totalment els aspectes que afecten les altres grans varietats de l’estàndard. No es tracta d’una gramàtica, que segueix pas a pas tots els nivells d’anàlisi i tots els aspectes, sinó d’una selecció de punts que solen plantejar dubtes en l’ús formal".
Gonzàlvez, Héctor i als. (2007) Fonet, pràctiques de fonètica. Alacant, Universitat d'Alacant. Biblioteca de Filologia Catalana Digital.

"La Universitat d'Alacant ha editat un CD per a practicar la fonètica valenciana. Aquest material docent s'ha publicat amb l'ajuda del Secretariat de Promoció del Valencià i del Departament de Filologia Catalana dins del marc del conveni per a la promoció de l'ús social del valencià firmat per la Universitat d'Alacant amb la Conselleria de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana. La Universitat d'Alacant ha enviat el CD als centres d'ensenyament públics de le comarques d'Alacant. Podeu demanar-lo enviant un correu electrònic a: s.proval@ua.es

Instruccions: el programa Fonet està comprimit en format zip. El programa sencer (sense comprimir) ocupa 611 MB. En descarregar-lo, heu de descomprimir-lo i podeu optar per: a) copiar-lo en un CD (el programa té reproducció automàtica); b) copiar-lo en un directori del disc dur del vostre ordinador.

Per a executar-lo des del disc dur o des del CD en el cas que no tingueu activada la reproducció autormàtica, cal fer doble clic sobre l'arxiu Fonetica.exe".

"Pràctic és un programa que integra un conjunt d’activitats d’autoaprenentatge, de manera que l’usuari, gràcies al sistema d’autocorrecció, pot comprovar immediatament quin és el grau de coneixements de valencià que té assolit i a quins aspectes de la gramàtica ha de dedicar més esforços per a millorar els seus coneixements lingüístics.

El fet que les activitats de Pràctic estiguen elaborades a partir de les proves dels diferents nivells de la JQCV fa que este programa siga un suport excepcional de preparació de les proves per a l’obtenció dels certificats oficials administratius de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià: Oral, Elemental, Mitjà i Superior.

Per tot això, Pràctic és un recurs a l’abast de qualsevol persona interessada a incrementar els seus coneixements gramaticals en valencià".


"Jugallengua és una aplicació que ajuda a aprendre valencià de manera lúdica, ja que s’ha dissenyat com un joc de preguntes i respostes sobre llengua.

L’usuari pot triar entre una modalitat general, en què les preguntes corresponen a diferents apartats (ortografia, lèxic i morfosintaxi), o una modalitat més específica, en què les preguntes van referides a subapartats concrets (accents i dièresi, grafies, vocabulari, errors morfosintàctics, pronoms, etc.). La possibilitat d’enregistrar el resultat permet que l’usuari dispose d’un historial que reflectisca l’evolució en l’aprenentatge".


"El Brillantet és un calendari i santoral en valencià que conté informació sobre les tradicions culturals i festives, algunes d’estes giren al voltant d’aspectes quotidians relacionats amb l’oratge, el santoral, les festes i les estacions de l’any".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gracies Oreto!!,,tot açò ens vindrà de perletes a tots, encara que el jugallengua aquest ja el tenía jo. Un beset i... fins demà!
MªReme 2A

ORETO ha dit...

besets!