ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

30 de març del 2010

Crònica des de la UniversitatBon dia a tots i a totes!

Sóc Lola, antiga alumna de l’institut. L’any passat vaig acabar de cursar segon de batxillerat artístic.
Ja estem al mes d’abril…


Açò vol dir que no queda res per a finalitzar el curs, i també per a molts (que espere que ho siguen) una etapa de la seua vida.

A aquestes altures, ens veiem amb l'aigua al coll, és a dir, fins al capdamunt d’exàmens, amb nervis i tensions acumulades… però tot això desapareixerà en quant ens examinem del que ens queda i arribe l’estiu i amb ell les vacances.

Un tercer trimestre de segon pot ser una bogeria, però us puc dir, que l’esforç que haureu fet al llarg del curs i l’empenta que haureu de fer ara serà recompensada.

Si ho penseu, les proves d’accés no tenen per què donar-vos por, ja que tot el que haureu treballat a classe i a casa ho tindreu al cap el dia de les proves (l’experiència del dia a dia és fonamental) i el millor és anar amb una bona disposició a les PAU.
Antiga Facultat de Dret, es conserva a la Facultat de Filosofia aquest panel alegóric de la Justicia.Oreto em va comentar que fera una entrada al blog, per tal d'acostar-vos la meua experiència a la universitat, i jo encantada, ja que Oreto , com bé sabeu, es una professora excepcional. Com a mestra i com a persona. Gràcies Oreto per tot el que ens has sabut transmetre i de segur que els teus alumnes d’aquest any també ho sabran.


Bo, anem al tall….
Hall Facultat de FilosofiaVaig triar fer la carrera a València, i pot estranyar a més d’u que eixint d’arts, haguera volgut estudiar una carrera de lletres com és periodisme, encara que per motius de nota, estic fent filosofia.


Entrada Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació


La veritat que com diu el refrany, no hi ha mal que per bé no vinga, ja que estic molt contenta amb la carrera. No us desanimeu si no aconseguiu les coses a la primera, aneu amb tota la vostra força fins a acostar-vos al que veritablement voleu, i pot ser a més, com és el meu cas, que en el camí trobeu realment el que us òmpliga com a persones. Mai ses ap on podem arribar i a vegades no som realment conscients fins a on podem arribar. El més important és fixar-nos objectius a curt temps i fer camí, no parar-se mai.
Facultat de Filosofia i Ciències de l’EducacióLa licenciatura en filosofia es troba al campus Blasco Ibáñez, com també les filologies i relacionades (periodisme), medicina i odontologia, infermeria, podologia, història i geografia, ciències de l’activitat física i l’esport, a més de psicologia i ciènces de l’educació (pedagogia…) que pertany a la facultat de filosofia.

Facultat de Geografia i Història
Es troba aquest campus obert a la ciutat, ja que no és com pot ser la Politècnica de València o el campus d’Alacant, per posar uns exemples. Açò té els seus avantatges i els seus inconvenents, com tot. Això va a gustos…

Servei de publicacions Universitat de València: Llibreria de la Universitat
A més hi ha tres campus més a la UV; Campus de Burjassot (farmàcia, escola tècnica superior d’enginyeria, matemàtiques, física, química….), Campus Els Tarongers, al costat de la UPV (ciències socials, dret, economia) i l’Escola Universitària de Magisteri Ausiàs March. També sabreu que la licenciatura en Belles Arts es fa a la Politècnica.

Biblioteca d’Humanitats Joan Reglà
El barri per excel•lència d’estudiants és Benimaclet, dins de la comarca de L’Horta, poble independent des d'inicis del segle XVI fins a l’annexió a València en 1878. Es troba a 10 minuts a peu tant de la UPV com de la UV, i no hi ha que preocupar-se de les distàncies (hi ha tramvia i metro als accessos de les universitats). A més és un dels barris de València on més s’escolta parlar valencià i es gaudeix de la tranquil•litat del seus carrers i l’amabilitat de les seves gents. El tracte es directe a les seves fruiteries i comerços a peu de carrer. També Benimaclet ofereix un atractiu programa cultural, cafés teatre, i acadèmies musicals.

Ací es viu de categoria, que us vaig a dir!
Si voleu aprendre valencià a més d’estudiar a València, podeu triar quantes asignatures vulgueu en valencià, per a reforçar els vostres coneixements. També podeu fer tàndem amb parella lingüística a càrrec del Voluntariat pel Valencià. Ací us preparen des de qualsevol nivell, tant en proves orals com escrites per al mitjà.


Boca de metro : destí FacultatsTot campus té la seua biblioteca a banda de les sales de lectura que hi ha a cada facultat. En la Joan Reglà d’Humanitats per exemple, podreu trobar tota la bibliografia que necessiteu per al vostre estudi, a més de servei de préstec que vos deixa portar els llibres a casa. Les biblioteques obrin 24 hores en periodes d’exàmens, així ningú pot dir que no pot estudiar!! Bromes a part, també trobareu per tot arreu biblioteques públiques on ofereixen bon serveis horaris i bibliogràfics.

Espai verd a Blasco IbáñezNomés puc parlar de com eés la meua carrera, però us he de dir que la cosa canvia molt de com és la vida d’estudiant a batxillerat. Ací s’acabaren les dures jornades intensives de 8 a 15…. Estareu farts ja, no? Jo ho estava… Encara que les hores restants les has d'aprofitar estudiant pel teu compte.Facultat de Filologia, Traducció i ComunicacióAquest últim quatrimestre, tinc dues hores de docència diaria, de dilluns a dijous (també us dic que podeu fer-hos el vostre horari personal, si voleu compaginar els estudis amb algun treball). Per tot açò, els estudis et deixen espai suficient per organitzar les tasques i l’estudi, i a banda, també et deixa temps per activitats d’oci, si saps aprofitar bé el temps.

Facultat de PsicologiaL’opció per triar és molt ampla, ja es sap que la llibertat es mesura pel ventall de possibilitats que obris per a triar la universitat proposa moltes activitats, conferències relacionades amb els estudis de les diverses carreres, congressos, teatre (i a més si us interessa, al Teatre Micalet fan obres en valencià).


Carril bici i col.legi major Lluís Vives
També hi ha cinema en valencià, concerts, i al pavelló poliesportiu de la universitat s’oferta tot tipus d’activitats esportives, ball, manteniment, ioga entre altres, a preus populars.

Aulari I


¿Què més us puc dir?


Només que us informeu ben bé dels estudis que vulgueu fer l’any que ve, i que us esforceu tot el que pogueu perquè paga la pena.
Pavelló poliesportiu (pistes)

No perdeu mai la il.lusió pel demà i somieu, somieu molt i lluiteu, perquè com bé sabeu, tot és possible si ens ho proposem.


Molts ànims a tots i a totes i molta força pel que queda de curs!

Lola8 comentaris:

Lola ha dit...

Ha costat, pero açí está!
Una abraçada forta Oreto! Guapa! ;)

ORETO ha dit...

Gràcies a tu, Lola. Per molestar-te en anar a fer les fotos, per escriure el text, per passar-me'l, per xatejar amb mi durant bona part de la vesprada per saber com es publicava al blog... i tot per explicar-los als alumnes de segon com és la vida després de les PAU!!

Amb gent com tu és tan fàcil fer coses!!

GRàcies!

RAfa Julià ha dit...

FANTÀSTICA DESCRIPCIÓ D'UNA PART DE LA MEUA CIUTAT VISTA AMB ULLS DE JOVENTUT I ALEGRIA. MOLTES GRÀCIES, LA REFERENCIARÉ AL MEU BLOC.

Anònim ha dit...

Hola! Soc Arantxa, exalumna del batxillerat artístic de l'any passat.

Me acostat a veure com anaba tot açò i me trobat amb una publicació molt bona de Lola. Mare meva! m'ha donat ganes d'anar cap allà a mi! Està tot molt be disposat pels alumnes universitaris! Ací a catalunya les coses són potser una mica més complicades...no hi han metros a l'abast dels alumnes (els hi han públics i típics que agafa tothom...i quan dic tothom, m'arrefereixo a estrangers i gent no molt agradable...). També tens langúnia de sortir de l'escola i veure coses que mijor no vore, o que te furtin alguna cosa...Encara que a la fi t'acostumes.
Cal dir a tot això que jo no vaig a l'universitat en sí de Barcelona, sino a una escola que pertany a la UAB (Universitat Autónoma de Barcelona), i clar, suposo que no es el mateix anar a un campus o una zona tota plena d'estudiants, que una escola d'art que es trova de camí a la zona "marginal" de Barcelona, El Raval, i al costat de la Rambla. Tot i això, ací n'hi han moltes escoles anexades a les universitats que estan repartides per tots llocs. És a dir, que et pots trovar estudiants a tot arreu, inclosos els dies lectius.
Però el que més em va sorprendre, van ser els catalans jeje. Tots, i repeteixo, TOTS, usen el català com a llengua materna. Vas al tren, al metro o l'autobús (agafo aquests tres transports públics tots el dies...), i quasi tots en parlen català. I quan vaig de visita per a Alacant...la cosa canvia tant...antics companys de l'escola deïen que per a què anaven a estudiar valencià, si no es un idioma internacional i no les servia per a res. I ací, tant et poden parlar en català com en castellà indistintament (també en hi han un poc d'independentistes que no te parlen castellà ni donant-li un pernil ben bo jajaja).

I m'agradat molt això de la llibreria que ha posat Lola que està oberta 24h en époques de controls. Ací he tingut problemes per trobar la biblioteca de la meua escola (tenim la biblióteca autónoma de catalunya al costat, però es privada...i no hi han tants diners amb la crisi jeje). I només te deixen treure dos llibres com a màxim durant una setmana...así que he tingut que fer-me el carnet d'un altra biblioteca que hi ha al poble del costat d'on estic vivint.
Això sí, a Barcelona en pots trobar de tot el que vulguis en quant a estudis! Van fer fa poc de temps, el saló de l'Ensanyament de Catalunya (on, per cert, em van publicar dos il·lustracions amb una tirada de 1000 còpies), i podies trobar de tot! Des de escoles d'art (desgraciadament la meitat privades), fins un munt d'universitats i escoles alternatives! Podies estar rebent informació durant tres hores o més encara d'estudis. Si voleu anar l'any que ve, segur que os agrada, però llavors ja estareu tots instalats a les vostres universitats i estudis jeje (i també soc conscient de qué vindre a Barcelona no està a l'abast de tothom).

I tot això, que us deitjo igual que Lola molts ànims i forces pel final de curs als de segon! Que després començarà el mijor de la vostra vida d'estudiants! Encara que sé que Oreto us haurà preparat molt be jeje

Besos i bona sort!
Arantxa

Unknown ha dit...

Felicitats, Lola, pel teu apunt i per la informació que generosament els dones als teus companys de Centre, ara que ja ets a València.
Amb una mestra com la que has tingut és més fàcil. A que sí!

ORETO ha dit...

Arantxaaaaaaaaaa!!!! Quina alegria!!! Perdona la tardança en publicar el teu comentari, ja saps que no els censure però hi vaig posar un filtre perquè hi entrava SPAM al blog i el teu s'havia quedat en el filtre!!!

Me n'alegre tantíssim que estigues tan bé i ja dibuixant amb tirades de mil còpies... Llàstima que la zona del Raval estiga descuidada, és tan bonica! Ja has visitat el MACBA?

Bé, gràcies per participar al blog. Enguany han canviat les pAU però estic segura que els alumnes ho faran de categoria!

BESETS GUAPÍSSIMA!!!

Anònim ha dit...

Oreto, hi ha vida després de la Pau! I tú cansadeta de repetirnos-lo... Si te ferem cas! M'agradat molt el recorregut que ha fet Lola per la ciutat de València, on potser que la majoria de nosaltres anirem a estudiar.
Núria Martínez

ORETO ha dit...

És que Núria, després de l'esforç que fareu enguany... comença el millor!!!