ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

4 de novembre del 2008

Les varietats geogràfiques de la llengua catalana: alguns exemples

Ací teniu un enllaç a Caçadors de paraules, un entretingut programa sobre el llenguatge que ha emés TV3 des de fa diverses temporades.

El programa, dedicat a la lectura, es presenta a la Fatarella, un poble de la Terra Alta, entre les comarques d’Aragó i els Ports de Castelló.

El presentador, Roger de Gràcia, visita una Bressola, és a dir, una escola catalana de la Catalunya Nord i va a classe amb un grup de xiquets i xiquetes que ara aprenen a llegir.

Els sms i el codi QR són fruit dels canvis tecnològics de la nostra societat. Innegable que les nostres possibilitats de comunicació s’han multiplicat i també que els joves i els adolescents les manegen d’allò més bé.

Podreu conéixer, també, quin és l’aspecte de Quim Monzó que va fer l’any passat el discurs inaugural a la fira internacional del llibre que se celebra a Frankfurt cada any, una dona que treballa de lectora per a una editorial, un poeta tortosí, escriptors i escriptores que ens lligen fragments de les seues obres... I altres coses interessants que no descobrirem!

PER VEURE EL PROGRAMA ANEU ACÍ

ACTIVITAT: Podeu posar exemples de les diferents variants dialectals de la llengua a partir del programa? També podeu opinar sobre què us ha semblat.


3 comentaris:

Teresa ha dit...

No coneixia jo este programa... La veritat és que per diferents motius no veig gens la tele.

Està molt bé el programeta: és una manera de fer cultura molt entretinguda.

Molt interessant...

Anònim ha dit...

Hola Oreto!
Som Sonia i Blanca estem estudiant per a l'examen d'aquesta vesprada i ens ha ajudat molt el teu esquema. Gracies!

Sonia i Blanca

Besets

ORETO ha dit...

Gràcies a vosaltres xiques, per la visita i el comentari. Me n'alegre que aquest espai us siga de profit.