ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

17 d’octubre del 2008

Torna Enric Duran

El jove activista Enric Duran que va aconseguir dels bancs més de 500.000 euros diu que tornarà de la clandestinitat. Tot seguit teniu el text complet extret de Vilaweb.

Enric Duran diu que sortirà de la clandestinitat i que no ha rebut cap denúncia
Tanmateix, divuit bancs asseguren haver-lo denunciat als mossos d'esquadra · L'activista va estafar prop de 500.000 euros fa un mes

Enric Duran, l'activista que avui fa un mes va aconseguir préstecs per un total de 492.000 euros i es va donar a la fuga, ha enviat un correu a VilaWeb explicant que a hores d'ara no ha rebut cap denúncia en contra seva i que sortiria "de la clandestinitat" i tornaria "a l'activitat pública". Diu Duran: "El silenci de polítics i banquers em fa sospitar que potser estan disposats a no acusar-me per tal que no se'n parli més. Quin motiu podria haver-hi, si no, per no denunciar-me?".

Tanmateix, segons els mossos d'esquadra, dels trenta-nou bancs que Duran va estafar, n'hi ha divuit que l'han denunciat davant la policia catalana.

En el correu electrònic, Duran explica que s'ha fet evident "qui són els vertaders delinqüents", tal com es demostra, segons el seu parer, amb els ajuts de més de dos bilions d'euros que els EUA i la UE han garantit a la banca privada, 'amb diners que són dels ciutadans o que perjudicaran a aquests a través del deute públic, és a dir, la inflació.'

Segons l'activista, que el 17 de setembre va fer córrer una publicació titulada Crisi: creus que els bancs et roben? (pdf), els esdeveniments dels últims dies "han demostrat que polítics i banquers van de la mà" i assegura que, davant del silenci, s'ha de fer soroll, "i el tindran". Per a Duran, la solució de l'actual crisi "passa pel canvi de sistema", és a dir, "pel decreixement i la justícia social". Segons el seu parer, per a aconseguir aquesta solució, cal abolir l'actual sistema financer ("no necessitem bancs privats ni empreses financeres", assegura).

L'activista acaba la carta explicant que aviat sortirà de la clandestinitat "per poder estar actiu en les mobilitzacions socials en aquesta conjuntura històrica en què ens trobem".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola! Soc Arantxa de 2a.

El treball que està fent aquest noi em pareix bé per una banda, perquè lluita per ajudar a les persones que són afectades per la crisis financera. Però per un altra, està estafant bancs, en els que hi ha depositat diners de tothom, fent que també les persones tinguin problemes. Això últim, crec que ès el més lògic per a mi, perquè no sé què de veritat hi ha en tot aquest asunt.
Doncs ja verem com acaba tot i si la finalitat d'aquest noi, és a dir, solucionar la crisis, termina del tot bé. Tot hi això em sembla extrany que no li hagin denunciat.

Adeu!

ORETO ha dit...

Hola Arantxa!
A mi també em sembla estrany que no l'hagen denunciat. Tanmateix, crec que ell no pretén acabar amb la crisi, sinó demostrar les febleses del sistema bancari a fi de fer-nos reflexionar. I la reflexió, pel moment, està assegurada, almenys en la "blogosfera".