ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

18 de març del 2009

La història continua



DIMECRES, 18/03/2009 - 06:00h

Incertesa sobre la situació d'Enric Duran, detingut ahir pels mossos d'esquadra


Enric Duran
, detingut ahir a la tarda pels mossos d'esquadra, ha passat la nit a la comissaria de les Corts. Però el seu advocat, Àlex Solà, en unes declaracions a TV3 va dir que ignorava quina era la seva situació i de què l'acusaven, perquè encara no hi havia pogut parlar. Duran, conegut per 'l'estafador solidari', va aconseguir 492.000 euros en préstecs, i després de passar sis mesos fora del nostre país, va tornar dilluns a Barcelona.

Avui, a les 12 del migdia, s'ha convocat una concentració de suport a Barcelona, davant els jutjats d'Arc de Triomf. Ahir al vespre, a dos quarts de nou, unes desenes de persones del col·lectiu Crisi es concentraren davant la comissaria de Les Corts per a demanar-ne l'alliberament.

Enric Duran, que quan va fugir (es va explicar en aquest vídeo), tenia una ordre judicial de detenció per un delicte d'estafa. Segons fonts de la policia, el jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona va emetre ahir una ordre de 'cerca i captura' quan va saber que Duran era a l'edifici central de la UB, tancat amb els estudiants que contesten el procés de Bolonya. Una vintena de mossos d'esquadra van entrar-hi a les sis de la tarda i el van detenir.

Duran va explicar en una conferència de premsa que va fer dilluns, acabat d'arribar a Barcelona, que solament tenia quatre denúncies per no haver tornat els crèdits que havia demanat a una quarantena d'entitats bancàries i que totes s'havien arxivat. També va dir que havia donat la majoria dels diners aconseguits amb els préstecs a col·lectius i moviments socials que volen canviar el sistema.

La fugida d'Enric Duran es va fer pública el 17 de setembre a través d'una publicació anomenada 'Crisi. Creus que els bancs et roben?' (pdf), que explicava el delicte d'Enric Duran i criticava el model econòmic capitalista. Ahir, just sis mesos després de la fugida, es van repartir 350.000 exemplars (220.000 en català i 130.000 en espanyol) de la publicació 'Crisi? Podem viure sense capitalisme', que proposa un pla d'acció per a abandonar el capitalisme. La publicació, repartida per dos mil voluntaris, també es pot llegir íntegra a internet.