ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

4 de novembre del 2009

Per practicar abans de l'examen...



Per practicar la qüestió dialectològica abans de l'examen, aneu ACÍ i feu l'activitat que vaig proposar als vostres companys l'any passat per ara. Cal que veieu el programa Caçadors de paraules i tracteu de reconéixer quines varietats diatòpiques del català parlen els diferents protagonistes.

Aprofite per recordar-vos com serà l'examen i què és el que cal que repasseu. L'examen és com el proposat a les PAU (podeu consultar-lo al dossier que teniu fotocopiat) i consisteix a treballar un text des del punt de vista de la comprensió (tema i parts del text, resum, algun aspecte de les propietats textuals dels que hem vist a classe); des del punt de vista de l'anàlisi lingüística (pronoms, relatius, sinònims, antònims, ús de les cometes...) i, a més, hi haurà una pregunta d'expressió i reflexió crítica a partir dels aspectes de literatura que hem explicat.

Ah, el text és actual i l'he tret de la premsa en català... Potser siga de l'Avui, de El temps, de Vilaweb, del Diari de Balears, del Diari d'Andorra...

?????????

Ja sabeu, quant més llegiu, més opcions tindreu!

BONA FEINA I MOLTA SORT!

5 comentaris:

ORETO ha dit...

Ens hem deixat oblidada una categoria gramatical que mai falla a l'hora d'esbrinar si es tracta de català oriental o occidental... a veure qui l'encerta!

Anònim ha dit...

Hvala za intiresny Blog

ORETO ha dit...

Gràcies per la visita!

Hvala za obisk!

Anònim ha dit...

JEJEJE
Caçadors de paraules!!
I pareix que fora ahir... snif
Per cert,ets vas quedar la activitat, veritat?
B7
Lola

Oreto Doménech ha dit...

Me la vaig quedar??? Potser... La buscaré!

Besets.