ADREÇA DE CORREU D'ORETO DOMÉNECH

oretoescola@gmail.com

12 de gener del 2009

Maneres de parlar

12 maneres de parlar és el títol del dibuix que teniu a l'esquerra. Si punxeu al damunt podeu veure'l més gran. És un dibuix a tinta de Joan M. Mas i podeu veure més obra seua al magnífic blog Secundaris.

Segons diu l'autor, hi ha maneres de parlar com ara:

"D'esquerra a dreta, i de dalt a baix:
1. Embullós
2. Lògic
3. Caòtic
3. Entusiasta
4. Negatiu
5. Dubitatiu
6. Bloquejat
7. Lacònic
8. Fragmentat
9. Complex
10. Dolç
11. Contradictori".


"Tot depén de la paraula", va dir Joan Fuster. Que la paraula és important, ja ho sabem, però mireu que ha decidit fer Lluís Colet amb les paraules...


DILLUNS, 12/01/2009 - 06:00h

Un perpinyanès prova de fer el discurs més llarg que s'hagi pronunciat mai: de 124 hores

Lluís Colet ha començat a parlar avui, a les deu del matí, amb la idea d'acabar divendres

Lluís Colet, conegut defensor de la llengua i de la cultura a Catalunya Nord, vol batre el rècord Guinnes de llargària d'un discurs. L'actual és d'un indi que va parlar durant 120 hores seguides. Doncs bé, Colet vol superar-lo amb un discurs que començarà a les deu del matí, titulat: 'Els catalans en discursos i poesies'. El lloc escollit també és significatiu, l'estació de tren de Perpinyà, 'el centre del món', en paraules de Salvador Dalí.

La seva intenció és de parlar sense pausa fins divendres a les dues del migdia.

El tret de sortida de la prova l'ha donat un notari que visitarà Colet d'incògnit durant 6 dies i 5 nits per verificar que respecta les regles i no para de xerrar i per, si ho aconsegueix, poder homologar posteriorment la nova plusmarca al Llibre Guinness dels Rècords.

Una urna també recollirà els testimonis firmats de les persones que assistiran a l'acta i que podran així testificar de la proesa de Colet que serà regularment seguit per un metge que controlarà el seu estat físic.

Durant aquests dies de discursejar sense aturador, Colet menjarà i anirà al lavabo, és clar, però sense interrompre el discurs, si bé en certs moments, com durant els àpats, parlarà més pausadament. La cosa més difícil, com diu ell, és de poder resistir cinc dies sense dormir.

Aquesta no és pas la primera vegada que Colet emprèn una iniciativa semblant. En alguna altra ocasió ja ha fet rècords amb discursos de 24 hores i de 48 sobre Dalí.

El discurs serà en català, amb algun petit fragment en francès. I és que un dels objectius de Colet és de 'cridar l'atenció sobre la llengua catalana i honorar-la'.

Notícia extreta de vilaweb.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola! Soc Arantxa!
El dibux de les maneres de parlar es original i que encara hi han moltes més maneres de parlar. Com: aterrotitzat, confós, enamorat..etc.

I pel que fa a la informació de Lluís Colet, pense que es un poc salvatge per exposar-se d'aquesta forma, encara que personalment crec que si podria aconseguir-ho, però després, el cap de setmana no crec que parle gens jeje.
No obstant ja veurem com finalitza aquest objectiu!

Adeu!

Anònim ha dit...

Comprove que funcionen els comentaris

ORETO ha dit...

Hola Arantxa! Tens raó, és una gran exageració el que pretén aquest senyor. Però no em negaràs que és una bona manera de cridar l'atenció sobre la llengua... Gràcies pels teus comentaris!